17 juni 2007

De zevende hemel

Ongeloofwaardig blijven ze, de thrillers over premiejaagster Stephanie Plum van Janet Evanovich. Deze keer las ik De zevende hemel en heel veel verschild het verhaal niet van Het achtste wonder, die ik hier eerder beschreef. Trouwens, de titels van deze reeks betekenen ook weinig, alleen dat het nummer van de reeks erin wordt verwerkt.

Opnieuw moet Stephanie iemand opbrengen, deze keer een oude man (Eddie DeCooch), die steeds maar weer weet te ontsnappen, maar af en toe ook persoonlijke gesprekken met haar aangaat. En aangezien Eddie de oma van Stephanie wel mag en weet hoeveel die twee van elkaar houden, kan hij haar mooi ontvoeren. Niet dat oma dat erg vindt, die is wel in voor wat avontuur.

En verder wordt het verhaal bevolkt door wat vage vrienden van Stephanie, die ook op onhanide manier btrokken raken bij het opbrengen van Eddie. Al met al af en toe best een beetje spannend, maar verder vooral grappig en vooral onvoorstelbaar. En toch blijft het prima leesvoer, voor zo af en toe....

1 opmerking:

DZ zei

Evanovich is geweldig! Zelfs na het lezen van het twaalfde boek (Twelve sharp) lig ik te gieren van het lachen. Tuurlijk is het allemaal wat voorspebaar en is zo'n beetje iedereen zwaar over de top. Maar de humor is lekker, de spanning tussen Steph en die twee heel lekkere mannen is fun.
Overigens zijn haar andere reeksen niet de moeite waard. De Barnaby, Full en Hot Stuff reeksen zijn lang niet zo leuk.