18 mei 2015

De hekkenbouwers

Een beetje zwarte, Britse humor trekt me vaak wel. Dat was ook de reden om De hekkenbouwers van Magnus Mills uit de kast te trekken. Aan droge humor (en regen) geen gebrek.

Tam en Richie worden voor het eerst vanuit Schotland naar Engeland gestuurd om een perfect te hek te bouwen. De verteller wordt hun nieuwe voorman. Maar er moet nog een hek wat meer in de buurt netjes opgespannen worden. Oeps, iets te hard, de draad knapt, opdrachtgever dood. Niks aan de hand.

En zo gaat het vaker. Tam en Richie hebben een hekel aan werken en kunnen niet wachten tot ze 's avonds in de pub aan het bier kunnen. Niet dat ze daar iets ondernemen, niet eens achter de vrouwen aan, maar ze lijken zich te vermaken.

Hoewel het boek uit de jaren 90 komt, had ik het idee dat het over de jaren 70 ging. Maar misschien was destijds het leven op het platteland echt nog wel zo. Zo primitief. 

Maar wat het boek het interessants maakte was de droge humor, een mogelijk complot, het tevreden zijn met het lot. Mooi boek, op zoek naar meer werk van deze man.

Geen opmerkingen: