28 augustus 2010

On what grounds

Na Sneeuw was het nu wel tijd voor iets lichters. Het werd een 'cozy mystery', On what grounds, in een voor mij nieuwe serie, een Coffeehouse mystery van Cleo Coyle. Een boek dus met veel koffie daarin. En zoals het hoort bij dit soort boeken is het vooral gezellig, bemoeien ouders zich met het (weer) aan elkaar koppelen van partners, wordt er iemand verliefd op de politieman en lost een volkomen amateur een moordzaak op. En natuurlijk vindt de politie het prima dat iemand zich volledig met de zaak bemoeit.

Maar dat weet je van te voren en dit boek was dus vooral ontspannen vermaak, met koffieweetjes. Clare vindt één van haar werkneemsters, Anabelle op een avond onderaan de trap in de kelder. Ze ademt nog, maar daarmee is het gezegd... Ze is danseres en het is daarom hoogst onwaarschijnlijk dat ze zelf gevallen is. Een andere aanwijzing daarvoor is de staat van de keuken, zo zou Anabelle het er nooit uit laten zien, zelfs niet bij het opruimen.

Er volgt een zoektocht naar de dader, met de nodige spanning en vergissingen. Een mystery volgens het standaardrecept, maar daarom niet minder vermakelijk.

Geen opmerkingen: