28 augustus 2006

The Undutchables

Als Nederlander werkend tussen grotendeels buitenlanders, dan is het toch handig om te weten hoe ze over ons denken (niet dat ik het gevoel heb dat ze ons nou zo raar aankijken, in ieder geval niet vreemder dan dat wij af en toe naar hen kijken ;) ). Uit The Undutchables van Colin White en Laurie Boucke had ik al eens wat stukjes gelezen waar ik om gelachen had, dus laatst maar eens gekocht. Het is inderdaad een grappig boek. Af en toe een stukje lezen werkt het beste, anders wordt het wel een overdosis grappigheid. En dat kan ook prima, alle hoofdstukken staan op zichzelf.

Op zich kan ik mezelf en/of de Nederlander in het algemeen best herkennen in dit boek. Soms vroeg ik me alleen wel af of het nou altijd zo typisch Nederlands was of gewoon on-Amerikaans. En soms vond ik het ook wel erg overtrokken en stereotyp.

Toch heb ik het boek wel met plezier gelezen, me af en toe een spiegel voorhoudend. Ik kan me voorstellen dat een niet-Nederlander er ook best iets mee kan, zolang ze maar beseffen dat humor een belangrijk aspect is in dit boek.

1 opmerking:

bibliofilos zei

Leuke naam voor je blog, "Boekenwijs"! Ik blijf je bezoeken en hoop dat je doorgaat met bloggen! (PS Ik doe er helaas ook ongeveer een week over om een boek uit te lezen -tussen de bedrijven door-, kan soms zo strontjaloers worden op mensen die binnen enkele uren een boek uithebben)