06 april 2014

Steenhouwer

Deel drie van de serie over Erica Falck en Martin Hedström van Camilla Läckberg: Steenhouwer. In het water wordt de 7-jarige Sara gevonden. Verdronken. En het dochter van een vriendin van Erica, Charlotte. Politieman Martin moet Charlotte het slechte nieuws brengen.

De familie van Sara is bijzonder. Vader is huisarts, maar zijn ouders waren het daar niet mee. Vooral zijn vader is erg gelovig en had hem liever op een preekstoel zien staan. En ze wonen tijdelijk bij de moeder van Charlotte en haar vriend. Vooral die moeder is geen gezellig figuur en heeft ook nog eens altijd ruzie met de buurman.

En dat is nog maar het begin. Er zijn steeds kleine hoofdstukjes die spelen in de jaren 30. Je weet dat dat verhaal van de steenhouwer en zijn hooghartige vrouw een rol gaan spelen, maar het toch een tijd voordat je door hebt hoe het zit.

Weer een prima Scandinavische thriller die ook ingaat op maatschappelijke problemen, spannend is en door de korte hoofdstukken een page-turner. En de laatste zin van het boek maakt me extra nieuwsgierig naar deel vier, Zusje. Waarschijnlijk pak ik dat eerder op dan ik van mezelf gewend ben in series.

Geen opmerkingen: