20 april 2014

De kat die de brief bracht

Na het krijgen van een erfenis in De kat die de toon aangaf is James Qwilleran vanuit de stedelijke oostkust naar Pickax verhuist, in het noordelijke Moose County. En natuurlijk zijn de katten Koko en Yum Yum meegkomen. Dat is het begin van De kat die de brief bracht van Lilian Jackson Braun.

En natuurlijk blijft Qwil ook hier nieuwsgierig en heeft hij nog steeds zijn neus voor zaken die niet kloppen. Wat is er toch gebeurd met het voormalige dienstmeisje Margriet?


Ondertussen mengt hij zich in het sociale leven van Pickax, haalt een vroegere vriendin als z'n nieuwe huishoudster naar het noorden en zoekt zoveel mogelijk info over alles in Pickax.

Weer een ouderwets gezellige cozy mystery. Er vallen altijd doden in deze serie, maar door de gezelligheid en humor in de boeken is dat nooit echt erg. Precies zoals het hoort in zulke boeken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een heerlijke serie is +De kat die" toch. Ik heb er zelf redelijk wat van gelezen en mijn heimelijke wens is om de serie ooit eens compleet te hebben. Maar makkelijke verkrijgbaar zijn de deeltjes niet meer, naar mijn idee.

Boekenwijs zei

Inderdaad een heerlijke serie. Ik leen de boeken, maar had niet de indruk dat er erg moeilijk aan te komen was. Laatst zonder veel moeite een ontbrekend deeltje weten gevonden via boekwinkeltjes.nl.

Boekenwijs zei

En inderdaad, het is een hele fijne serie.