09 juli 2009

Tea-bag

Van Henning Mankell had ik nog nooit iets gelezen, Wallander ken ik alleen van de serie van een aantal afleveringen op televisie. En die vond ik wel OK. En ook Tea-bag is me goed bevallen. Lekker vlot geschreven en een goed verhaal.

Tea-bag is gevlucht uit Afrika. En Tanja uit Rusland en Leyla het Midden Oosten. Op merkwaardige wijze ontmoeten ze dichter Jesper Humlin. Na een feestje draait het erop uit dat hij hen een schrijfcursus gaat geven. Voor Jesper goed omdat hij dan meer ziet van wat er echt in Zweden gebeurt, voor de meiden goed, want zij kunnen hun verhaal kwijt.

Naast deze serieuze lijn in het verhaal, blijft het luchtig omdat Jesper continu lastig wordt gevallen door zijn vriending, zijn moeder en vooral zijn uitgever, die hem een misdaadroman wil laten schrijven (en hij piekert er niet over, alleen alle mensen in zijn omgeving beginnen er wel aan).

Het boek heeft veel humor en ook een verhaal te vertellen, namelijk hoe te overleven als vluchteling en illegale immigrant. Deze combinatie maakt het tot een page-turner.

Geen opmerkingen: