18 juni 2009

Veranderend licht

Opnieuw een boek uit een van de Volkskrantseries, er begint een beetje schot in te komen. Het blijven fijne boeken om te lezen, de schrijfstijl is altijd goed. De inhoud van dit verhaal kon me alleen iets minder boeien.

Ik las Veranderend licht van Jens Christian Gr√łndahl. Het verhaal gaat over een vrouw van middelbare leeftijd, Irene, die er achter komt dat haar man vreemd gaat. Een scheiding volgt al snel. Kort daarna ondekt ze dat haar vader niet haar echte vader was. Binnen korte tijd zijn zowel haar toekomst als haar verleden verandert. Naar beiden gaat ze op zoek.

Het verhaal is vrij langzaam, waardoor ik niet snel door het boek kwam. Saai is het niet, maar veel gebeurd er ook niet. Toch ben je nieuwsgierig naar het resultaat van de zoektocht. Mijn grootste nadeel is waarschijnlijk dat ik nog te jong ben om het echt te begrijpen, om echt mee te kunnen voelen.

1 opmerking:

woordenaar zei

Bekroond Europa is inderdaad een mooie serie boeken, ik heb er nu 7 of 8 van gelezen. Leuk ook dat we tot een gelijk oordeel komen :)