09 augustus 2008

Grof geld

Ze blijven grappig, de Stephanie Plum thrillers van Janet Evanovich. Deze keer las ik Grof Geld, deel 1 van de serie. Nu wordt me duidelijk waarom Stephanie premiejaagster is geworden. Niet echt een heel hoogdravend motief: ze heeft geld nodig.

Ze wordt premiejaagster bij haar neef Vinnie en wil meteen degene met de grootste borgsom oppakken. En die man blijkt ze te kennen, ze hebben het toen ze tiener was ooit samen gedaan, niet geheel vrijwillig, maar ook niet geheel onvrijwillig.

Deze persoon, Joe Morelli, is niet het grootste probleem. Een bokser met buiten de ring ook losse handjes maakt het allemaal gevaarlijker. En zoals altijd brengt Stephanie zich weer regelmatig in gevaar, is ze roekeloos en niet altijd al te slim, uiteindelijk krijgt ze het toch weer voor elkaar om het probleem op te lossen (welisswaar met hulp van anderen, maar toch).

De boeken blijven dus grappig, zijn soms enigszins voorspelbaar en niet geheel realistisch, maar daarom perfect voor als je niet na wilt denken.

Geen opmerkingen: