26 juli 2015

Chez max

Chex Max van Jakob Arjouni kwam per ongeluk op mijn pad toen het me tijdens een weekend weg door een vriendin werd aangeraden en aangeboden. Een boek dat helaas voor mij wat tegenviel.

In het kort is dit een thriller in de toekomst met hoofdpersoon Max die misschien wel wat paranoia is. In meer detail is dit een verhaal in de toekomst waarin Europa het belangrijkst is en een continent als Afrika 'aan de andere kant van de muur' ligt en waarover alleen in bedekte termen gesproken mag worden en waar je niet komt. En dat wordt allemaal in de gaten gehouden door een soort Stasi-apparaat, waar ook Max deel vanuit maakt. Wat me alleen tegenviel in dit boek is de uitwerking van dit wereldbeeld. Voor mijn gevoel wordt het vooral als achtergrond gebruikt en is het verhaal verder alleen een thriller.

Want Max heeft wat mot met zijn collega over het in de gaten houden van een deel van de stad. Het lijkt erop dat Max niet voldoende mensen aangeeft, waarna hij één van zijn vrienden laat oppakken. Maar Max vertrouwt zijn collega niet en gaat hem in de gaten houden. En daar kan niet veel goeds van komen....

Als thriller is dit boek best geslaagd, maar jammer dat de interessante achtergrond niet meer is dan dat.

Geen opmerkingen: