11 juni 2014

Bonita Avenue (hoorspel)

Het boek Bonita Avenue trok me nooit zo, ondanks al de lovende verhalen die ik er over gelezen heb. Toen de NTR begin dit jaar begon met het uitzenden van het hoorspel, was ik wel nieuwsgiering. Ondertussen heb ik het boek van Peter Buwalda hier ook op de plank staan, maar ik twijfel nog steeds of ik daar aan ga beginnen.

Het hoorspel heb ik met genoegen geluisterd. Kort samen te vatten valt het verhaal niet. Siem en Aaron vind ik misschien wel de twee interessantste personen. Siem, beoogd minister, rector magnificus, maar ook vader van een zoon die gezeten heeft. Aaron, ex van Joni (dochter van Siem), terechtgekomen in een psychose.

Er gebeurd veel, maar door de vele terug- en vooruitblikken in het hoorspel is het niet lastig te volgen. Die herhalingen zijn dan soms zelfs irritant.

En terwijl ik dit zit te typen, merk ik dat het me niet lukt al te veel zinnigs te zeggen over het verhaal. Het wordt meteen te veel. Anders is het te weinig en kort door de bocht. En aangezien zovelen het al gelezen, laat ik het hierbij. 

Het hoorspel is hier te vinden en als podcast in iTunes.


3 opmerkingen:

Inge zei

Ook ik was niet laaiend enthousiast over deze roman, maar naar het hoorspel heb ik met genoegen geluisterd.

Koen zei

Ik heb het wel met plezier gelezen hoor. Ik zou er gewoon een keer aan beginnen, ben je maar van af ;-)

Boekenwijs zei

Haha, zo kun je het ook zien. Over een aantal jaar kom je hier wellicht een recensie van het boek tegen :)