21 oktober 2012

De jongen in de koffer

De jongen in de koffer van Kaaberbol & Friss is met recht een Scandinavische thriller die maatschappelijke problemen aan de kaak stelt. Nina is verpleegkundigein Kopenhagen en heeft al veel narigheid gezien. En ze trekt zich het ook erg aan. Wat kan ze anders doen dan de koffer van het station halen als Karin het haar vraagt. Alleen had ze niet verwachr dat ze daar een jongetje van drie in aan zou treffen...

Dan komen de vragen. Waar komt deze jongen vandaan? Kan ze hem redden? Loopt hij gevaar? Loopt ze zelf gevaar. Ondertussen weer de lezer dat er iets is gebeurd in Litouwen en dat een moeder haar kind mist. Langzaam komen we er achter hoe de vork in de steel zit.

Het boek is redelijk vlot geschreven. Aan het begin moest ik even wennen aan de behoorlijke reeks aan personages en de plaatsen waaraan bij mij aan de naam niet duidelijk werd of dit nu in Denemarken of in Litouwen was. Maar toen ik het allemaal een beetje op een rijtje had, wilde ik alleen nog maar weten wat er nu echt aan de hand was.

Na dit boek, twee seizoenen van The Killing en met nog twee afleveringen van The Bridge te gaan ben ik voorlopig wel even klaar met de Scandinavische thriller, denk ik. Maar ik wil zeker ook het tweede boek van Kaaberbol en Friis, Een stille dood, lezen en ik blijf natuurlijk fan van Camillla Läckberg en Wahlöö en Sjöwall.

Geen opmerkingen: