15 november 2012

Dinsdag is voorbij

Afgelopen zomer las ik het eerste deel in de serie thrillers over psychoanalytica Frieda Klein van Nicci French. De afgelopen maand was het tijd voor Dinsdag is voorbij, deel 2 in de reeks.

Ik vind het lastig om echt een menig te hebben over dit boek. Ja, ik vond het interessant en ik heb het met veel plezier gelezen. Aan de andere kant wat het uiteindelijk toch wel een beetje voorspelbaar. En ik vond het erg jammer dat er zo vreselijk veel herhaald werd uit het eerste deel (lees hierin meteen een waarschuwing: als je deze reeks wilt lezen, begin dan bij het begin!).

In hoofdstuk 1 wordt een dode man aangetroffen bij een extreem verwarde vrouw die hem als een levende heeft verzorgd. Maar heeft zij hem dan ook vermoord?

Langzamerhand wordt er meer duidelijk over de dode, maar daarmee wordt er ook meer onduidelijk. Het speurwerk is aardig om te volgen, maar op 2/3 van het boek had ik wel vermoedens van wat er aan de hand was.

Dat neemt niet weg dat Frieda een interessante persoonlijkheid blijft en alleen daarom al zal ik ook de volgende delen lezen. Ik wil weten hoe het haar vergaat. En daarnaast intrigeren de psychische stoornissen die Frieda en de politie tegenkomen me ook.

Geen opmerkingen: