23 juli 2012

Dagboek van gênante momenten

Er zijn van die momenten dat je echt niet meer energie hebt dan voor chicklit, thrillers en stapels tijdschriften. In zo'n fase zit ik even. Ook niet erg, want ook daarvan heb ik het een en ander in m'n kast staan. De keuze viel eerst op Dagboek van gênante momenten van Robyn Harding.

De hoofdpersoon Kerry Spence wordt vergeleken met Bridget Jones. Ze is inderdaad grappig en hilarisch, maar Bridget is toch beter. Dat wil niet zeggen dat ik dit boek niet met plezier las. Kerry werkt bij een marketingbureau, maar heeft het daar niet bepaald naar haar zin. Gelukkig heeft ze de uitbundige homo Trevor als collega, met wie ze over alles kan roddelen. En dan is er nog die ongeveer verbroken relatie met Sam. Volgens haar moeder de perfecte man voor haar. Maar is dat wel echt zo? Haar terepeut probeert haar in te laten zien dat het misschien toch anders zit.

Een redelijk voorspelbaar verhaal, maar daarom niet minder goed. Lekker vlot geschreven en veel humor. Heerlijk op momenten waarop heel veel andere dingen niet lijken te lukken.

Geen opmerkingen: