03 mei 2010

The time traveler's wife

Dit is typisch zo'n boek waarover ik eerst twijfelde of ik het wel wilde lezen. Toch op een gegeven moment aangeschaft. En dan zijn er ook nog twee vriendinnen die het aanraden. The time traveler's wife van Audrey Niffenegger kwam al snel hoger in de leeslijst.

Vanaf het begin grijpt het aan. Clare ontmoet Henry, voor het eerst in zijn "actuele" tijd. Clare kent Henry al, hij reist in de tijd en ontmoet haar als kind. Alleen dan is hij ouder. Henry heeft geen idee wie Clare is. Maar dat duurt maar kort.

Dat Henry door de tijd reist (meestal naar het verleden, soms naar de toekomst) maakt dit boek bijzonder. Zonder dit element zou het een gewoon liefdesverhaal zijn met de nodige problemen. Nu weet je af en toe wat er gaat gebeuren en brengt het tijdreizen hilarische en dramatische dingen met zich mee.

Goed geschreven, verrassend, origineel, meeslepend. Zeker het lezen waard. Een mooi verhaal. Ben benieuwd hoe je zo'n verhaal kunt verfilmen.

3 opmerkingen:

Koen zei

Een filmer zou bij Stephen te rade kunnen gaan..Vooruit reizen moet mogelijk zijn ;-)
Zie url http://j.mp/a16t3Z

groet,

Koen

Anna van Gelderen zei

Het leek me een draak van een boek, maar ik bleef er maar enthousiaste verhalen over horen, dus toch maar gelezen en warempel: het was veel beter dan ik dacht. Het einde vond ik zelfs ongelooflijk aangrijpend. Heb jij daar ook zo bij gesnotterd?

Boekenwijs zei

Snotteren was het nog net niet, maar ik wilde de hele tijd dat er tòch nog iets anders zou gebeuren. Inderdaad erg aangrijpend, wat ik zelf van te voren ook totaal niet had verwacht.