27 december 2009

This old souse

Zogenaamde 'cozy mysteries' blijven me toch trekken. Heerlijk op een gezellig manier een moord oplossen terwijl het buiten regent. Veel van het gebeurde is erg onwerkelijk en aan het begin van het boek moet ik altijd even weer wennen aan de vele (vaak zinloze) details en vreemde hoofdpersonen die alles maar kunnen maken. Maar uiteindelijk is het altijd erg ontspannend.

De afgelopen week las ik This old souse van Mary Daheim, deel 20 van de Bed-and-breakfast mysteries serie. Vorig jaar willekeurig gekocht, gekozen op titel, kleur en plaatje (hoe hopeloos), geen idee hebbend van de lengte van de serie. En hoewel wordt verwezen naar eerdere verhalen, mis je die verhalen niet, alles wordt voldoende uitgelegd.

Het verhaal is verder redelijk eenvoudig en leuk om op te lossen. Een huis waar al een halve eeuw dezelfde mensen wonen ziet er erg onbewoond uit, Renie en Judith worden nieuwsgierig en gaan rondneuzen. Judith vindt een lijk in haar auto, maar wordt verder wijzer van de politie. Zelf gaan ze op onderzoek uit en natuurlijk wordt het spannend, maar lossen ze de zaak ook op.

Geen opmerkingen: