23 april 2015

The world according to Mimi Smartypants

Op de cover wordt The world according to Mimi Smartypants vergeleken met Bridget Jones. Ik snap de vergelijking best, want ook dit is het dagboek van een vrouw en ik heb het ook met plezier gelezen, maar daar houdt het wel op. Waar Bridget Jones een verhaal is met een rode lijn, is dit boek een in boekvorm verschenen blog. En dat is toch anders. Wel echter.

Mimmy woont in Chicago, heeft een baan als publisher van wetenschappelijke tijdschriften, is rond de 40, heeft al jaren een partner en geen kinderen. Ze gaat graag stappen met vriendinnen. En ze schrijft met erg veel humor over haar leven. Maar ergens mist er een lijn. Ook niet gek, zou je uit mijn dagboek ook niet direct kunnen halen. Het echte leven heeft, in tegenstelling tot fictie, een veel minder duidelijke lijn. En dt maakt toch dat er van dit boek niet veel blijft hangen. Ik heb gelachen om de losse stukjes, maar vond de vele onderwerpswisselingen vermoeiend.

Daarom doet Mimi het waarschijnlijk veel beter als blog en helaas wat minder als een boek dat je in een keer achter elkaar door zou willen lezen...

Geen opmerkingen: