07 september 2014

Stille wateren

Het laatste boek dat ik via de Vakantiebieb las: Stille wateren. Naar de thrillers van Viveca Sten was ik al langer nieuwsgierig, dus het kwam leuk uit iets van haar aan te treffen in deze app.

Dit boek is het eerste deel in een serie over politieman Thomas Andreasson en speelt zich voornamelijk af op het eiland Sandhamm, gelegen in de buurt van Stockholm. Uit zee wordt een lijk opgevist. Op het eerste gezicht lijkt het zelfmoord, maar er is toch meer aan de hand. Maar wat? Het is zo'n idyllisch eiland. Maar toch worden er verschillende eilandbewoners worden verdacht.

En ondertussen is het privéleven van Thomas, die in een zomerhuisje heeft op één van de buureiland en vroeger veel tijd op Sandhamm doorbracht. Vriendin van vroeger, Nora, brengt er nog steeds elke zomer door. En haar huwelijk loopt niet lekker. Een verhaallijn die in de volgende delen vast wordt uitgewerkt en een rode draad gaat  vormen.

Een fijn boek om lezen, ietwat vergelijkbaar met Camilla Läckberg. Ontspannende spanning. Een serie die ik wel ga volgen.

1 opmerking:

Connie Flipse zei

Is echt de moeite om de serie te gaan volgen