23 februari 2014

The end specialist

Het is 2019 en het is mogelijk om je te laten 'genezen' tegen ouderdom. Na een inenting wordt je fysiek geen dag ouder. Doodgaan kan nog wel: door ziekte of op onnatuurlijke wijze. Dat is het punt waarop The end specialist van Drew Magary begint.

De genezing is verboden, maar natuurlijk gebeurt het in grote mate illegaal. Zo veel dat legaliseren de beste oplossing lijkt. Iedereen wil het eeuwige leven, pas daarna wordt nagedacht over de consequenties zoals overbevolking en eeuwig durende huwelijken. Alles kan, iedereen heeft tijd genoeg. Wordt de wereld en de mensheid daar beter van? En worden we eigenlijk wel echt  niet ouder? Willen we wel voor eeuwig door of zijn we het na 80 jaar gewoon wel zat?

Dit verhaal laat zien dat aan zo'n genezing veel meer zit dan alleen maar goede kanten. En het wordt aan ons verteld vanuit 2093 aan de hand van noties van John Farrell, in 2019 voor eeuwig 29 gebleven. Korte stukken die makkelijk lezen. En die uitnodigen tot steeds nog een stukje. Een boek dat me aan het denken heeft gezet.

Geen opmerkingen: