17 februari 2014

De meisjes van Schoevers

Afgelopen najaar hoorde ik bij DWDD iets over het boek De meisjes van Schoevers van Peter de Waard en Petra van den Brink. Het boek werd erg gewaardeerd en het leek me we interessant. Interessant vond ik het boek zeker, maar ergens was het ook wat rommelig.

Het boek verteld het verhaal van de oprichting van Schoevers, de groei naar succes en latere, moeilijkere jaren. Ingedeeld in hoofdstukken met speciale tijdsperiodes, maar het loopt niet helemaal chrononlogisch. Personen lijken soms opnieuw te worden voorgesteld of ik heb het gevoel al een paar jaar verder te zijn. 

De geschiedenis zelf is wel intrigerend. Het heeft me laten beseffen hoe kort het nog maar is dat je je als vrouw volwaardig op de arbeidsmarkt kunt begeven, iets wat ik als iets heel normaal beschouw. Maar dat was een generatie geleden zelfs al heel anders. Het wat truttige beeld dat ik heb van Schoevers is voor mij niet ontkracht. Maar ik kan me ergens ook wel voorstellen dat je vroeger (en ook nu nog) maar wat blij was met deze opleiding. 

Een boek waar ik veel van geleerd heb en dat me aan het denken heeft gezet. Alleen jammer dat de schrijfstijl me niet aansprak.

Dit is het 2e boek dat ik las voor Ik lees Nederlands!

Geen opmerkingen: