02 oktober 2013

Wachten op woensdag

Als ik series lees valt me pas echt goed op hoe slecht in ben in het onthouden van de afloop van een boek. Daarom ben ik ook erg blij dat in de reeks over Frieda Klein van Nicci French de voorgaande verhaallijnen nog even aan bod komen. Dat betekent wel dat je voordat je aan Wachten op woensdag begint de eerste twee delen moet lezen.

Hoewel Frieda niet meer voor de politie werkt, raakt ze opnieuw bij een moordzaak betrokken. Een dochter vindt haar moeder, vermoord met een zwaar voorwerp. Alles lijkt op een roofinbraak, maar er klopt iets niet. Een van de kinderen is een vriend van Chloë, het nichtje van Frieda. En hoofdinspecteur Karlsson kan haar hulp wel goed gebruiken.

Ondertussen wordt ze door een andere cliënt aan het denken gezet over mogelijk een heel andere zaak. Hoewel het verhaal van de cliënt fake is, lijkt het verhaal daar te echt voor. Reden voor Frieda om op onderzoek uit te gaan.

In dit deel wordt ook het mysterieuze privéleven van Frieda verdiept. Haar relatie met Sandy, die in New York zit, lijkt nieuw leven ingeblazen te krijgen. En wat is er in het verleden toch met Frieda gebeurd wat haar gedrag verklaart?

2 opmerkingen:

dobbinga zei

Het niet kunnen herinneren van de afloop van een boek: hoe herkenbaar! Ik onthoud meestal wel vrij goed dat ik het boek gelezen heb en wat mijn algemene "emotie" daarover is, maar de precieze verhaallijn .......

Boekenwijs zei

Heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met dit 'probleem'.