06 april 2013

Het verloren symbool

Een fan van Dan Brown zal ik nooit worden, maar uiteindelijk zal ik alle verhalen met Robert Langdon wel lezen. Want meeslepend geschreven vond ik Het verloren symbool dan weer wel. En dat herinner ik me ook van De Da Vinci Code. Cliffhangers aan het einde van elk hoofdstukken werken echt. Het zijn trucs en de verhalen lijken op elkaar, maar toch prima vermaak.

Dit verhaal speelt zich af in Washington en een grote rol is weggelegd voor de no√ętische wetenschap (met voldoende hersenkracht kan van alles worden aangestuurd ) en de Vrijmetselarij. Zaken die me niet direct aanspreken, maar waarvan ik het prima vind om wat meer over te leren. Hoewel de uitweidingen in dit boek wel wat lang zijn.

Opnieuw zit de actie van het verhaal in de race tegen de klok. Gaat het Robert Langdon lukken om Peter Solomon, belangrijk vrijmetselaar, te redden? Lukt het om de puzzels op tijd op te lossen?

Dat heeft me trouwens wel altijd verbaasd, de uitweidingen zijn behoorlijk ingewikkeld, maar de puzzels vaak erg eenvoudig. En daar doet Langdon dan weer heel lang over om ze op te lossen...

1 opmerking:

Annelies zei

Ik heb eigenlijk alleen maar de films gelezen. Vreemd genoeg spreken die boeken mij niet aan.