10 februari 2013

Pil

Zoals veel van de boeken die ik lees, stond Pil van Mike Boddé al jaren in de kast te wachten. Bij veel boeken vraag ik me af waarom is ze toch niet eerder gelezen heb. Deze keer was het blij dat het een paar jaar heeft staan wachten. Niet omdat het boek me eerder minder geïnteresseerd zou hebben, maar omdat het me nu flink wist te raken. 

De dip die ik vorig jaar had is absoluut niet te vergelijken met de zware depressie de Mike heeft meegemaakt en beschrijft. Die stelt heel erg weinig voor bij de beschreven zwarte jaren. Maar er komen momenten in het boek voor, zoals het keerpunt dat hij beschrijft door te accepteren wat er aan de hand is, die me bekend voorkomen. Dit zorgde ervoor dat het boek hard bij me binnenkwam en ik sommige dingen opnieuw beleefde. Heftig, maar het gaf me opnieuw zelfinzicht. En toen ik vanmiddag aankwam bij de hoofdstukken waarin Mike de juiste medicijnen krijgt en opknapt, werd ik zelf ook meteen weer stukken vrolijker. Ongelofelijk om zo toch zo mee te leven, dat was een paar jaar geleden waarschijnlijk niet gebeurd.

Naast al de nare gebeurtenissen is het vaak ook erg grappig. Dan komt de grappige, doordravende Mike aan het woord zoals hij ook is in de Mike & Thomas show. En dat maakt dit boek ook erg leesbaar, ondanks het zware onderwerp. Een geweldige inkijk in wat een depressie met iemand doet, een aanrader voor iedereen die iets van dit onderwerp wil begrijpen.Dit is het 1e boek dat ik las voor "Ik lees Nederlands!"

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die boek heb ik ook in de kast staan - had het vandaag nog in de hand! Een aanrader dus, ook al heb ik nooit zoiets van dichtbij meegemaakt.

Wel mooi dat het je iets bij je losmaakte, soms is dat best goed.

Veel plezier met het volgende boek!

Inge zei

Ik was destijds ook erg onder de indruk van dit boek. En het grappige is dat er inderdaad heel veel humor in zit.
Ik heb het boek al diverse keren aangehaald om het gebruik van medicatie uit te leggen.