31 december 2011

The League of Extraordinary Gentlemen Book Challenge 2012

Nog nooit eerder deed ik mee aan een challenge uit de blogwereld, maar deze lijkt me erg leuk en past ook bij de boeken in m'n kast. Dus waarom niet eens proberen? De challenge waaraan ik mee ga doen is The League of Extraordinary Gentlemen Book Challenge 2011 die wordt gehost door Booking In Heels.

Tussen 1 januari en 31 december 2012 zal ik de volgende 9 boeken lezen, waarvan de hoofdpersonen spelen in de film The league of Extraordinary Gentleman (die ik ga kijken als ik de boeken uit heb):
- King Solomon's mines -Heny Rider Hagard
- Dracula -Bram Stoker
- 20,000 leagues under the sea -Jules Verne
- The adventures of Tom Sawyer -Mark Twain
- The picture of Dorian Grey - Oscar Wild
- The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde - Robert Louis Stevenson
- The invisible man - H.G. Wells
- The phantom of the opera - Gaston Leroux
- The final problem - sir Arthur Conan Doyle

Eén heb ik al eens gelezen, van zes anderen heb ik al jaren een ongelezen papieren versie op de plank staan. De andere twee zet ik zonder problemen op m'n e-reader. Ik heb zin in deze uitdaging!

2 opmerkingen:

Anna van Gelderen zei

Oh leuk, een hele serie klassiekers. De meeste heb ik wel gelezen, maar The Phantom of the Opera nog niet. Die heb ik laatst gratis op mijn Kindle gezet en waarschijnlijk ga ik die binnenkort ook lezen.

Boekenwijs zei

Alleen The invisible man heb ik al eens gelezen. Van Sherlock Holmes heb ik alleen nog maar films en de recente BBC-serie gezien. De rest staat hier al jaren ongelezen in de kast en dit is een mooie gelegenheid er eens aan te beginnen.