16 oktober 2011

Nieuwe buren

Tsja, wat moet ik van Nieuwe buren van Saskia Noort zeggen? Het was prima om naar te luisteren, maar ik heb zeker geen nieuwe favoriete auteur gevonden. Ik ben echt niet tegen seks in een boek, maar dit was me toch iets te expliciet.

Het verhaal: Het boek begint met vier vermoorde mensen in een vakantiehuisje en een nog rondkruipende baby. Hoe is dit zo gekomen? Dat is waar de rest van het boek over gaat.

Het is het verhaal van Eva en Peter. Net verhuisd, in een periode waarin Eva een miskraam krijgt. En Peter heeft lui zaad. Maar Eva wil niets liever dan een kind en komt niet over het verlies heen. Dan ontmoeten ze de nieuwe buren, Steef en Rebecca, een wat losgeslagen stel met weinig normen qua seksualiteit. Plus dat Steef een posttraumatische stress stoornis heeft. Je raadt het al, dat kan niet goed gaan... Al mijlenver zie je aankomen wat er gaat gebeuren, de enige vraag blijft wie de dader zal zijn. Dat is ook meteen de enige reden om door te gaan met luisteren.

Over het audioboek: Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel Eva als Peter, in afwisselende hoofdstukken. Doordat het hele boek door een vrouw werd voorgelezen, was ik af en toe even kwijt dat Peter aan het woord was. In dergelijke boeken zou het handig zijn om twee vertellers te hebben.

Geen opmerkingen: