24 juni 2011

Versluiering

Tsja, wat moet ik van dit boekje zeggen? Versluiering van Monaldi & Sorti is het geschenk voor de maand van het spannende boek. Meestal zijn die geschenken wel aardig. In dit geval weet ik het niet. Ik heb het idee dat er teveel personages met teveel lastige namen in voorkwamen en heel spannend vond ik het niet.

Het verhaal speelt in Parijs in 1647. En voor het komende carnaval wil het hof dat er een grootste Italiaanse opera wordt opgevoerd. Atto Melani vraagt zich af wat voor complot daar achter zit. En natuurlijk is dat complot er. En gaan we nog verder terug in de tijd, aan de hand van oude geschriften.

Al met al is dit gewoon niets voor mij. Teveel personen, teveel saaie oude geschriften en allemaal een beetje te veel voor een krappe honderd pagina's. Misschien dat de dikke pillen van dit schrijversduo beter uit pakken, maar ik laat hun werk voorlopig maar aan mij voorbij gaan.

4 opmerkingen:

Anna van Gelderen zei

Ook onlangs gelezen en ook niet enthousiast. Mijn bespreking volgt binnenkort (loop een beetje achter).

Koen zei

Haha, nou je hebt mijn commentaar bij Anna vast al gelezen, ik vond die dikke pillen wel leuk. Het helpt als je van klassieke muziek houdt en van historische fictie en niet gek opkijkt als er zo lang geleden toch iemand in een luchtballon rondvliegt (in Vertitas), wat dan toch weer gebaseedr is op en authentiek verhaal...de verhalen zitten wel kanp in elkaar in die dikke pillen...

Koen zei

te snel getypt...in Veritas...gebaseerd..knap in elkaar...

Boekenwijs zei

@Anna, ben ik iig niet de enige die het niet echt wat vond

@Koen, tsja, met de onderwerpen historie en klassieke muziek gaat het bij mij waarschijnlijk mis. Mijn kennis rond beide is redelijk beperkt.