06 maart 2011

De weduwnaar

Alweer ruim vier jaar geleden las ik Komt een vrouw bij de dokter van Kluun. Opeens wilde ik ook het vervolg lezen, De weduwnaar. Waarschijnlijk gevoed doot de verfilming van het eerste deel vorig jaar en het nieuw verschenen boek van Kluun (Haantjes).

Dit boek gaat verder waar Komt een vrouw bij de dokter ophield. Carmen is overleden aan kanker en laat haar man Stijn en hun dochtertje Luna (3,5) achter. Stijn vlucht in drugs en sex, met half Amsterdam. Zijn relatie met Roos, met wie hij Carmen 'bedroog' tijdens haar sterfbed wordt slechter, door zijn gedrag komt de band met zijn collega's volledig onder druk te staan. Er moet iets gebeuren. Op aanraden van een spirituele ziener vertrekt Stijn met Luna naar Australiƫ.

Daar komt hij eindelijk tot rust. Weliswaar langzaam en redelijk vaak geƫrgerd door het feit dat hij weinig kan ondernemen met Luna in de buurt.

Een goed vervolg op het eerste boek. Ondanks de zware thema's leest het lekker weg. Hoe weinig ik me soms ook in Stijn kan vinden, zijn verhaal is ontroerend.

Geen opmerkingen: