10 november 2010

E-reader

Dan ben ik nu toch echt gezwigd en hen ik afgelopen weekend een e-reader gekocht. Een beetje sceptisch was ik nog wel, maar toen ik laatst één van m'n reisgenoten ermee zag, was ik toch wel onder de indruk.

En dat ben ik nog steeds. Ik ben gegaan voor een klein formaat (5 inch), maar er past best veel tekst op het scherm en de letters zijn goed leesbaar. En het apparaat is eenvoudig te bedienen, boeken staan er zo op. En toen ik gisteren in de trein zat had ik geen enkel probleem om me te concentreren op de tekst. Het is nog even wenne, maar ik denk dat ik om ben (misschien mede geïnspireerd door mijn overvolle boekenkast).

5 opmerkingen:

Anna van Gelderen zei

Spannend, zo'n aanschaf! Ik heb mijn oog laten vallen op de Kindle 3, maar wacht met aanschaffen totdat er een groter en goedkoper aanbod aan e-boeken is. Of misschien dat ik eerder zwicht, vlak voor mijn bergtrektocht volgend jaar als ik maar een klein beetje bagage mee mag nemen ;-)

Boekenwijs zei

Dat was inderdaad een spannende aanschaf. De Kindle lijkt me ook zeker goed, maar ik vond die iets te Amerikaans en Amazon-gebonden (waarbij ik moet toegeven dat Sony natuurlijk een connectie met bol.com heeft).

Hij bevalt erg goed. Ook pdf-bestanden gaan prima, terwijl ik dacht dat dat nog wel wat moeite op kon leveren.

Anoniem zei

Voor welke van Sony heb je precies gebonden? Ik ben vaak langdurig op reis en een koffer vol boeken is geen optie :-)
Groet, Sander

Anoniem zei

verbonden=gekozen

Boekenwijs zei

Hallo Sander,

Ik heb de Sony Reader Pocket, PRS350, (zoals op de foto) met een 5 inch scherm. Niet al te groot, maar toch staat er nog veel tekst op het scherm.

Succes met kiezen! Ik vond dat ook best moeilijk.