07 juli 2014

De tweeling van Highgate

Het is alweer vier jaar geleden dat ik The time traveler's wife van Audrey Niffenenegger las. Haar tweede boek, De tweeling van Highgate (Her fearful symmetry, duidelijk de betere titel) stond al een tijdje te wachten om gelezen te worden. Ik was er vorig jaar wel eens in begonnen, maar toen voelde het als het goede boek op het verkeerde moment. Nu kwam ik wel helemaal in het verhaal.

Het begin lijkt allemaal zo gewoon. Elspeth sterft na een ziekbed, onderbuurman en lover Robert is van de kaart van verdriet, Elspeth laat het huis na aan de dochters van haar tweelingzus (ok, dat is al iets minder normaal) en zij mogen alleen vanuit Amerika naar Londen komen als ze hun ouders thuislaten. En wanneer ze 21 zijn. 
Dat doet de tweeling Julia en Valentina. En al snel blijkt Elspeth nog in het appartement rond te spoken.

Het verhaal is mysterieus, maar niet zo erg dat het meteen ongeloofwaardig wordt. De liefde speelt een belangrijke rol. Elspeth en Robert, Valentina en Robert, Julia en Valentina, Julia en obsessief-compulsieve bovenbuurman Martin, Martin en z'n naar Amsterdam verhuisde vrouw Marijke. Een magisch boek. Een verhaal dat me met een naief gevoel over mezelf achterliet.

Geen opmerkingen: