08 september 2013

Paradijs

Tijd voor het tweede boek, chronologisch gezien, over Annika Bengtzon: Paradijs van Liza Marklund. Annika werkt in de nachtdienst van de krant, maar wil niks liever dan weer zelf artikelen schrijven.

Er vind een dubbele moord plaats in de haven van Stockholm. Kort daarna krijgt de krant een telefoontje van stiching 'Het Paradijs'. Die stichting beweert vluchtende mensen te kunnen uitwissen. Ook komt er een telefoontje van een radeloze vrouw binnen, die de moorden in de haven gezien heeft. Annika helpt haar en brengt haar in contact met 'Het Paradijs'. Maar aan die stichting zit een luchtje.

Dit is een typisch Scandinavische thriller waarin maatschappelijke vraagstukken onder de aandacht worden gebracht. In dit geval mensen die op de vlucht zijn. En ook de Joegoslavische maffia. En Annika zelf is ook 'besmet'. Ze was betrokken bij de dood van haar ex. Noodweer weliswaar, maar het blijft aan haar kleven. Dat maakt haar als hoofdpersoon ook interessant. Een serie die ik zeker verder wil lezen.

1 opmerking:

Diana zei

Hoi,

Ik zou je een aantal vragen willen stellen over je blog, maar kan geen e-mailadres vinden.

Zou je een berichtje willen sturen naar publiciteit@meulenhoffboekerij.nl?

Dankjewel!

Groet,

Diana